Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Meng ui, zout, peper, nootmuskaat en marjolein door het gehakt.
- Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel in een kom, maak een holletje in het midden.
- Breek daarin het ei en voeg het water toe.
- Kneed het tot een stevig deeg.
- Rol het op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot een dunne lap.
- Snijd er ronde lapjes uit met een middenlijn van ongeveer 5 centimeter.
- Leg een schepje gehakt in het midden van elk lapje.
- Vouw de randen naar boven en druk de uiteinden goed dicht.
- Het na het snijden overgebleven deeg kun je gerust weer uitrollen en nog een paar lapjes van
- snijden.
- Breng een flinke pan met water (met wat zout) aan de kook en schep de balletjes erin.
- Als ze naar boven komen zijn ze gaar.
- Schep ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan.
- Leg ze op een verwarmde schaal.
- Ze worden nog lekkerder als je er wat gesmolten boter overheen giet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tomatensaus.