Gehakt met kersensaus

Uit Lage Mierde-Reusel en omgeving
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 3 beschuit
  • 1 ei
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • morellen op sap
  • aardappelzetmeel

Instructies

  • Maak het gehakt aan op de gebruikelijke manier. Vorm hiervan een langwerpig 'broodje'. Braad dit gaar en bruin in ca. 25-30 minuten.
  • Ontpit de morellen en vang het sap op. Voeg de ontpitte morellen toe aan de braadjus. Laat ze even mee doorbraden.
  • Neem het gehakt uit de pan en maak de jus af met het opgevangen sap van de morellen. Bind de jus met aangelengd aardappelmeel.
  • Laat het gare gehakt hierin even doorstoven.
  • Snijd het gehakt voor gebruik in plakken en overgiet het met de morellen.
  • Serveer het op droge gekookte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant