Wrijf 175 gr koude boter in blokjes met 300 gr bloem en 1/2 theelepel zout tot een kruimige massa.
Voeg 3/4 dl ijskoud water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast rusten.
Week 3 sneetjes ontkorst brood in 1 dl melk.
Verwijder de zeentjes uit 250 gr kippenlevertjes en hak de levertjes fijn. Snijd 100 gr gedroogde appeltjes klein.
Vermeng 400 gr half-om-half gehakt met de lever, de appeltjes, 2 theelepels salie, 1 theelepel tijm, zout, peper, 3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eieren en het geweekte brood.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Bekleed een diepe oven schaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het gehakt.
Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en druk de deksel vast op de pie.
Bestrijk met eidooier en bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.