Gehaktbroodje Suisse

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 2 verkruimelde beschuit
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • peper nootmuskaat
  • 100 gram gekookte ham in blokjes
  • 100 gram belegen kaas in blokjes
  • 100 gram katenspek
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe het gehakt, de beschuit, het ei, het zout en de kruiden in een kom en kneed er een stevige massa van.
  • Kneed er vervolgens de ham- en kaasblokjes door en maak er een langwerpig broodje van.
  • Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs naast elkaar, zodat er als het ware één grote plak ontstaat.
  • Leg daarop het gehaktbroodje en vouw het katenspek eromheen. Het is de bedoeling, dat u helemaal geen gehakt meer ziet.
  • Leg het gehaktbroodje op een bakplaat, verdeel de geraspte kaas erover en bak het broodje 35 minuten.
  • U kunt er warm plakken van snijden en serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een frisse salade met lichtzure dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van het 'grote' broodje voor 4 personen kunt u van het mengsel ook 4
kleine broodjes maken. Of zelfs 16 zeer originele borrelhapjes.
Laat in dat geval het omwikkelen met katenspek achterwege.
De baktijd is natuurlijk korter, namelijk 20 minuten.
Of zet ze zolang onder de grill tot de kaas gaat kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Zwitserland