Gehu Tahu

Gehu Tahu

Gehu tahu is een gerecht van gevulde tahoe.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blokken tahoe
  • taugé
  • fijngesneden kool
  • 3 sjalotten of 1 rode ui
  • 3 knoflook
  • lombok of rawit naar smaak
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel(s) bakpoeder
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 1 ei
  • water
  • olie
  • witte peper
  • zout en suiker naar smaak

Instructies

  • Snij de tahu in grote blokken en bak ze goudbruin in ruime olie. Laat ze uitlekken.
  • Snij de sjalotten (ui), knoflook en verse peper fijn.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper.
  • Voeg de tauge en kool toe.
  • Voeg witte peper, zout en suiker naar smaak toe (eventueel nog wat kippenbouillonpoeder).
  • Maak het beslag van de bloem, maizena, bakpoeder, ei en voeg beetje bij beetje water toe tot het dik vloeibaar is.
  • Hol de tahoe met een scherp mesje voor een gedeelte uit.
  • Doe hier een beetje vulling in.
  • Leg de tahu in het beslag en doe er met een lepel ook beslag aan de bovenkant op.
  • Bak de tahu in de hete olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

In dit vegetarische recept worden taugé en kool gebruikt, maar je kunt ook een andere vulling gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch