Gekruid kipgehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipgehakt of kalkoengehakt
  • 3 eetlepels vindaloo-kruiden
  • ½ dl yoghurt
  • 2 gare aardappels
  • bakboter

Variatie Geef er een curry bij van:

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 40 gram boter
  • 500 gram aardappelblokjes, halfgare
  • 100 gram peultjes afgehaalde
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode paprika. gesnipperd

Instructies

  • Kruid het gehakt met de vindaloo-kruiden, de yoghurt en de geprakte aardappelen.
  • Vorm dit tot een groot 'brood', braad dit in wat bakboter rondom bruin en stoof het in 30 minuten langzaam gaar.
  • Snijd het daarna in plakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een curry bij van 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de pers, 1eetlepel kerriepoeder, 40 gr boter, 500 gr (halfgare) aardappelblokjes, 100 gr afgehaalde peultjes, 300 gr bloemkoolroosjes en 1 gesnipperde rode paprika.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India