Gekruid kipgehakt
Ingrediënten
- 400 gram kipgehakt of kalkoengehakt
- 3 eetlepels vindaloo-kruiden
- ½ dl yoghurt
- 2 gare aardappels
- bakboter
Variatie Geef er een curry bij van:
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 40 gram boter
- 500 gram aardappelblokjes, halfgare
- 100 gram peultjes afgehaalde
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 1 rode paprika. gesnipperd
Instructies
- Kruid het gehakt met de vindaloo-kruiden, de yoghurt en de geprakte aardappelen.
- Vorm dit tot een groot 'brood', braad dit in wat bakboter rondom bruin en stoof het in 30 minuten langzaam gaar.
- Snijd het daarna in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een curry bij van 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de pers, 1eetlepel kerriepoeder, 40 gr boter, 500 gr (halfgare) aardappelblokjes, 100 gr afgehaalde peultjes, 300 gr bloemkoolroosjes en 1 gesnipperde rode paprika.