Gekruid lamsvlees met wortelen

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram lamsvlees in blokjes
  • 500 gram wortelen geschrapte
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2-3/4 liter vleesbouillon hete
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel basilicum
  • 1 theelepel salie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram rijst gekookte
  • zout

Instructies

  • Snijd de wortelen klein.
  • Verhit in een braadpan de olie en braad het vlees rondom bruin.
  • Roer de wortelen erdoor en giet er de hete bouillon bij.
  • Voeg de kruiden toe en pers de knoflook erboven uit.
  • Roer alles goed door en laat het met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken.
  • Roer er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de rijst door.
  • Maak het gerecht op smaak met zout en serveer het zeer heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland