Gekruide bananentaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram boter
  • ½ theelepel bakpoeder waarschijnlijk al vermeld
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 1 ½ theelepel nootmuskaat
  • 6 stevige bananen ongeveer 900 gram
  • 200 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 100 gram fijngehakte walnoten
  • 100 gram oranjesnippers
  • 100 gram rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng de bloem, 4 theelepels bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop de boter tot een romige consistentie (met een mixer) en meng dit met de 1/2 theelepel bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, suiker en voeg één voor één de eieren toe.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suikermengsel en meng goed.
  • Prak de bananen tot een puree en meng deze door het deeg.
  • Roer vervolgens de gehakte walnoten, oranjesnippers en rozijnen door het beslag.
  • Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart ongeveer 3 uur in de voorverwarmde oven.
  • Plaats een pannetje met water in de oven naast de cake tijdens het bakken om de luchtvochtigheid te behouden en een droge cake te voorkomen.
  • Laat de taart afkoelen en garneer eventueel met slagroom, extra walnoten, oranjesnippers en bigarreaux (Franse vruchtjes).

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Noten / Taart / Zuidvruchten