Gekruide bananentaart
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250 gram boter
- ½ theelepel bakpoeder waarschijnlijk al vermeld
- 2 theelepels kaneel
- 3 theelepels gemberpoeder
- 1 ½ theelepel nootmuskaat
- 6 stevige bananen ongeveer 900 gram
- 200 gram suiker
- 4 grote eieren
- 100 gram fijngehakte walnoten
- 100 gram oranjesnippers
- 100 gram rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng de bloem, 4 theelepels bakpoeder en zout in een kom.
- Klop de boter tot een romige consistentie (met een mixer) en meng dit met de 1/2 theelepel bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, suiker en voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suikermengsel en meng goed.
- Prak de bananen tot een puree en meng deze door het deeg.
- Roer vervolgens de gehakte walnoten, oranjesnippers en rozijnen door het beslag.
- Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart ongeveer 3 uur in de voorverwarmde oven.
- Plaats een pannetje met water in de oven naast de cake tijdens het bakken om de luchtvochtigheid te behouden en een droge cake te voorkomen.
- Laat de taart afkoelen en garneer eventueel met slagroom, extra walnoten, oranjesnippers en bigarreaux (Franse vruchtjes).
Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g