Gekruide lamsreepjes met vijgen

AllerHande november 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 schaaltje lamsboutlapjes à la minute ca. 300 g
  • 1 eetlepel(s) pikante paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 gedroogde vijgen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 dl medium dry sherry

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Lamsvlees in reepjes snijden.
  • In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen.
  • Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.
  • Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen.
  • Sherry erover schenken.
  • In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten.
  • 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is.
  • Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Lamsvlees / Vlees