Gekruide lamsreepjes met vijgen
AllerHande november 2000
Ingrediënten
Instructies
- Ui en knoflook pellen en fijn snipperen.
- Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
- Lamsvlees in reepjes snijden.
- In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen.
- Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.
- Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen.
- Sherry erover schenken.
- In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten.
- 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is.
- Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.