Gelakte lamskoteletten met sherry saffraansaus
AllerHande april 2001
Ingrediënten
Instructies
- In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
- Sjalotje pellen en snipperen.
- In pan ½ eetlepel boter verhitten.
- Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen.
- Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken.
- Van fond ½ eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken.
- Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen.
- Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken.
- Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Vier borden voorverwarmen.
- Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren.
- Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper.
- In pan rest van boter verhitten.
- Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren.
- Vlees uit pan nemen.
- Vlees bestrijken met honingmengsel.
- Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken.
- Saffraanmengsel opnieuw opwarmen.
- Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen.
- Bestrooien met amandelschaafsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en groene asperges.