Gemarineerd shoarmavlees
voor 1 kg lams- of rundvlees
Ingrediënten
Voor de kruidenmix:
Voor de marinade:
- 4 gekneusde teentjes knoflook
- 1 ui fijngesneden
- ¼ kopje citroensap = ± 120 ml
- ¼ kopje water = ± 120 ml
- ⅛ kopje wijnazijn = ± 60 ml
- ⅛ kopje olijfolie = ± 60 ml
- Taratur Bi Tahini *
- 110 gram tahini (= gemalen sesamzaadjespasta)
- ¼ liter citroensap vers
- ½ kopje water
- 1 theelepel zout
- 2 theelepel knoflook fijngesneden tenen
Instructies
- Leg het vlees ± 30 minuten in de diepvries en snijd het dan in dunne plakken van ± 11/2 cm.
- Vermeng de ingrediënten voor de marinade en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in.
- Laat het vlees met de marinade, afgedekt in de koelkast, een nacht staan.
- Neem het vlees dan uit de marinade en leg de plakjes onder de hete grill.
- Keer ze een keer, zodat ze aan beide kanten bruin kunnen worden.
- Trek het vlees dan met 2 vorken in fijne draden uit elkaar en serveer het in een
- pitabroodje, met plakjes tomaat, komkommer, dunne schijfjes ui en blaadjes
- ijsbergsla, of andere knapperige sla.
- Garneer met Tahinisaus
- Doe de knoflook en het zout in een kom en meng er de tahinipasta en wat water door. Voeg beetje bij beetje het citroensap met het water door de massa tot alles goed is gemengd. Het water dikt de saus aan, het citroensap verdunt de saus weer. Dek de kom af en laat de saus in de koelkast koud worden.
- U kunt deze saus bij rauwe groenten als dipsaus, bij falafels en als garnering bij lamsvlees of vis serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
* Verkrijgbaar in Reformzaken of Biologische winkels of Toko's.
De ingrediënten voor deze droge mix kunt u naar wens vermenigvuldigen en door elkaar gemengd in een afgesloten pot bewaren.