Gemarineerde bieflapjes met Chinese kool

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bieflapjes
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • ½ theelepel tabasco
  • 1 ui
  • 1 Chinese kool van ± 600 gr
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout peper
  • 4 eetlepels seroendeng

Instructies

  • Snijd de bieflapjes in reepjes van 1 cm.
  • Roer in een kom de ketjap, de azijn, de tabasco en de gembersiroop door elkaar.
  • Schep het vlees door de marinade en laat het afgedekt ± 20 minuten intrekken.
  • Snipper intussen de ui.
  • Halveer de gewassen kool in de lengte en snijd hem in smalle reepjes.
  • Laat de kool goed uitlekken.
  • Schep het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en vang de marinade op.
  • Verhit de helft van de olie in een wok.
  • Roerbak de reepjes vlees in ± 2 minuten bruin, schep ze uit de wok op een bord en houd ze afgedekt warm.
  • Verhit de resterende olie in de wok en laat de ui glazig fruiten.
  • Voeg de kool toe en roerbak ± 2 minuten.
  • Voeg het vlees, de sesamolie en de marinade toe en laat kort doorwarmen.
  • Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  • Strooi er vlak voor het serveren de seroendeng over en serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters