Gemarineerde lamsbout I

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olie
  • 6 eetlepels whisky
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel basterdsuiker
  • 1 mespunt dragon
  • 1 mespunt rozemarijn
  • 1 mespunt marjolein
  • 750 gram lamsbout zonder bot
  • 50 gram boter

Instructies

  • Pel voor de marinade de teentjes knoflook en pers ze uit.
  • Roer de overige ingrediënten en de knoflook door elkaar.
  • Leg de lamsbout in een schaal, schenk de marinade erover en laat het vlees (afgedekt)
  • 2-3 uur marineren.
  • Keer het vlees af en toe.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel om en om bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en leg het op een druipschaal in een passende ovenvaste schaal.
  • Dek het vlees met aluminiumfolie af en laat het, alvorens het aan te snijden,
  • tenminste 5 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees