Gemarineerde lamsspies

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • zout
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepel knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 lamslapjes á la minute
  • 4 metalen of houten spiesen

Instructies

  • Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
  • Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte 8 dunne plakken af.
  • Bestrooi ze met zout en laat ze ± 10 minuten liggen.
  • Boen intussen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er boven een kom dun af.
  • Voeg het chilipoeder, het kaneelpoeder, de gehakte knoflook en de olie toe en roer het tot een marinade.
  • Halveer de lamslapjes in de lengte en bestrijk ze met de marinade.
  • Dep de plakken courgette met keukenpapier droog, leg op elke reep vlees een plak courgette en snijd de courgette op maat af.
  • Rijg aan elke spies zigzag 2 repen vlees met courgette.
  • Bestrijk het vlees en de courgette opnieuw met de marinade, leg de spiesen
  • Op een schaal en schenk de rest van de marinade erover.
  • Laat ze afgedekt in de koelkast ± 3 uur staan.
  • Rooster het vlees, onder regelmatig draaien, op de hete barbecue in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Lamsvlees / Vlees