Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte 8 dunne plakken af.
Bestrooi ze met zout en laat ze ± 10 minuten liggen.
Boen intussen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er boven een kom dun af.
Voeg het chilipoeder, het kaneelpoeder, de gehakte knoflook en de olie toe en roer het tot een marinade.
Halveer de lamslapjes in de lengte en bestrijk ze met de marinade.
Dep de plakken courgette met keukenpapier droog, leg op elke reep vlees een plak courgette en snijd de courgette op maat af.
Rijg aan elke spies zigzag 2 repen vlees met courgette.
Bestrijk het vlees en de courgette opnieuw met de marinade, leg de spiesen
Op een schaal en schenk de rest van de marinade erover.
Laat ze afgedekt in de koelkast ± 3 uur staan.
Rooster het vlees, onder regelmatig draaien, op de hete barbecue in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.