Gemarineerde Paprika

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepel(s) verse peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) balsamico azijn
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook geperst

Instructies

  • Leg de paprika's gedurende 15 minuutjes onder de grill.
  • Keer ze regelmatig om.
  • Haal ze uit de grill en bedek ze met een propere theedoek.
  • Laat ze zo 5 minuutjes liggen zodat de damp het vel zacht kan maken.
  • Je kan nu het vel makkelijk van de paprika's halen.
  • Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de parika's in reepjes.
  • Doe de reepjes in een kom en voeg de knoflook, de peterselie, de azijn en de olijfolie toe.
  • Bijkruiden met peper en zout en goed door elkaar zetten.
  • Laat het geheel in de koelkast gedurende enkele uurtjes marineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------