Gemarineerde zoetzure tah tsai
Ingrediënten
- 2 tah tsai of paksoi, in repen van 4 cm
- 3 eetlepels arachideolie
- ½ eetlepel sesamolie
- 1 gedroogd chilipepertje fijngehakt
- 1 theelepel vierseizoenenpeper gekneusd
- 3 eetlepels suiker
- 100 ml rijstazijn
- 2 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
Instructies
- Repen tah tsai in pan leggen en kokend water erop schenken.
- Groente na 30 seconden afgieten en overdoen in schaal.
- In koekenpan arachideolie en sesamolie verhitten en chilipeper en vierseizoenenpeper 30 seconden bakken.
- Olie over groente schenken.
- Suiker, azijn, gember en knoflook erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout.
- Minimaal 2 uur op kamertemperatuur laten staan.
- Voor serveren marinade afgieten.
Voedingswaarden
Calories: 65 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g