Gemengde salade met gevulde kiprolletjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 halve kipfilets
  • 4 eetlepels pesto
  • 4 plakken gegrilde ham
  • 150 gram gemengde salade
  • 2 sjalotjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterde

Voor de vinaigrette:

  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Leg de kipfilets tussen 2 velletjes plasticfolie en klop ze met de vlakke kant van eenhakmes of met een deegroller dun uit.
  • Besmeer de filets dun met pesto en leg op elk een plak ham.
  • Rol de filets op; wikkel de rolletjes in een stuk plasticfolie en sluit ze goed.
  • Pocheer de rolletjes (in het folie) in gevogeltebouillon in ± 20 minuten gaar of stoom ze gaar in een stoompan.
  • Laat ze afkoelen, neem ze uit het folie en snijd ze in plakjes.
  • Doe de salade in een kom.
  • Pel en snipper de sjalotjes, snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en halveer de olijven.
  • Meng dit alles door de salade.
  • Maak een vinaigrette van de aangegeven ingrediënten en meng de helft ervan door de salade.
  • Verdeel de salade op 4 borden.
  • Verdeel de plakjes gevulde kip op de salade en besprenkel de salade met nog een beetje vinaigrette.
  • Strooi de pijnboompitten erover.
  • Pocheren of stomen geeft een ander kiprolletje dan bakken; logisch, door het bakken wordt het krokant van buiten.
  • Bij bakken bestaat alleen het gevaar dat ze droog worden als ze te lang in de pan blijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade