Gemengde sateetjes op een Oosterse salade met fruit
Ingrediënten
- 125 g kip
- 125 g varkensfilet
- 125 g lamsvlees van de schouder
- 1 zakje marinade voor saté
- 1 struik paksoi
- 2 lenteui
- 1 paprika
- 1 blikje ananas
- 1 banaan
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) appelstroop
- 1-½ theelepel sambal
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 3-4 eetlepel(s) neutrale olie
- 1 potje/bakje pindasaus
- 1 zakje kroepoek naar keuze
Instructies
- Snijd de verschillende vleessoorten elk in 8 even grote blokjes.
- Maak hiervan 2 spiesjes met kip, 2 spiesjes met varkensvlees en 2 spiesjes met lamsvlees.
- Maak de marinademix aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk de sateetjes hiermee.
- Zet ze tot gebruik koel weg.
- Snijd de paksoi of Chinese kool in smalle repen en de lente-uitjes (groen en wiin dunne schuine ringen.
- Snijd het vruchtvlees van de paprika in smalle reepjes en de ananasringen in smalle stukjes.
- Snijd de banaan in plakjes en schep ze om met citroensap.
- Schenk het citroensap uit de kom en meng dit met de appelstroop, sambal, ketjap en olie tot een dressing.
- Steek de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden in 30-45 minuten.
- Leg sateetjes op het rooster op de tweede richel boven het gloeiende houtskoolvuurtje.
- Rooster ze onder regelmatig keren in 12 minuten gaar.
- Verwarm intussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de pindasaus.
- Meng de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over twee borden.
- Leg de sateetjes op de salade en lepel er lekker veel pindasaus over.
- Bestrooi de borden met wat kroepoek.
- Geef de rest van de kroepoek apart erbij.