Gepocheerd fruit

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ liter appelsap
  • ¼ liter water
  • 2 eetlepels honing
  • 1 kaneelstokje
  • 25 gram rozijnen
  • 2 kruidnagels
  • 1 sinaasappelschil
  • 2 peren
  • 2 appels
  • 1 mango

Instructies

  • Doe het appelsap, het water, de honing, het gebroken kaneelstokje, de kruidnagels, de rozijnen en de schoongemaakte sinaasappelschil in een schaal, leg het deksel op de schaal en breng het 5 minuten op HOOG (100%) aan de kook.
  • Schil intussen de peren en de mango en snijd ze, afhankelijk van de maat van de vruchten, in 4 of 8 stukken.
  • Doe deze bij het kookvocht en kook ze afgedekt 5 minuten op HOOG (100%).
  • Haal de kruidnagels en het kaneelstokje uit het kookvocht.
  • De gepocheerde vruchten zijn lekker als nagerecht met vanille-ijs of -vla, maar u kunt ze ook als bijgerecht serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Magnetron koken / Nagerecht