Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ¼ liter appelsap
- ¼ liter water
- 2 eetlepels honing
- 1 kaneelstokje
- 25 gram rozijnen
- 2 kruidnagels
- 1 sinaasappelschil
- 2 peren
- 2 appels
- 1 mango
Instructies
- Doe het appelsap, het water, de honing, het gebroken kaneelstokje, de kruidnagels, de rozijnen en de schoongemaakte sinaasappelschil in een schaal, leg het deksel op de schaal en breng het 5 minuten op HOOG (100%) aan de kook.
- Schil intussen de peren en de mango en snijd ze, afhankelijk van de maat van de vruchten, in 4 of 8 stukken.
- Doe deze bij het kookvocht en kook ze afgedekt 5 minuten op HOOG (100%).
- Haal de kruidnagels en het kaneelstokje uit het kookvocht.
- De gepocheerde vruchten zijn lekker als nagerecht met vanille-ijs of -vla, maar u kunt ze ook als bijgerecht serveren.