Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus

AllerHande oktober 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • ½ pot vleesfond à 380 ml
  • 2 kalfsoesters op kamertemperatuur
  • 2 eetlepel(s) cognac slijter

Instructies

  • In pan slagroom en fond aan de kook brengen.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Vuur zeer laag zetten (eventueel pan op vlamverdeler), zodat vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren).
  • Kalfsoesters in pan leggen (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Halverwege omdraaien.
  • Vlees uit vocht nemen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten.
  • Cognac door pocheervocht roeren.
  • Saus op hoog vuur 15 minuten inkoken.
  • Saus over twee warme borden verdelen.
  • Vlees met scherp glad mes schuin in plakken snijden, op saus leggen en bestrooien met zout en peper.
  • Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.
  • Eventueel garneren met sprietjes bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk