Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
AllerHande oktober 2003
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- ½ pot vleesfond à 380 ml
- 2 kalfsoesters op kamertemperatuur
- 2 eetlepel(s) cognac slijter
Instructies
- In pan slagroom en fond aan de kook brengen.
- Pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Vuur zeer laag zetten (eventueel pan op vlamverdeler), zodat vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren).
- Kalfsoesters in pan leggen (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en in 6-8 minuten gaar laten worden.
- Halverwege omdraaien.
- Vlees uit vocht nemen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten.
- Cognac door pocheervocht roeren.
- Saus op hoog vuur 15 minuten inkoken.
- Saus over twee warme borden verdelen.
- Vlees met scherp glad mes schuin in plakken snijden, op saus leggen en bestrooien met zout en peper.
- Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.
- Eventueel garneren met sprietjes bieslook.