Leg de kip in een niet te grote pan.
Breng de bouillon aan de kook en giet hem over de kip.
Pel de teentjes knoflook en doe ze met de citroenschilletjes in de bouillon.
Leg het deksel op de pan en breng de bouillon tegen de kook aan; zet het vuur zo laag
dat de bouillon net niet beweegt en laat de kip in ± 60 minuten gaar worden.
Neem de kip uit de bouillon en laat haar afkoelen.
Tip: Het is lekker om een dun schijfje citroen, een schijfje knoflook, een plakje rauwe
ham of blaadjes van basilicum of peterselie tussen het kippenvel en -vlees te
schuiven.
Week voor de salsa verde het broodkruim in de melk.
Snijd de ansjovisfilets fijn en stamp er de eierdooier, de peterselie, de knoflook, de
kappertjes, de sjalotten en het geweekte broodkruim door tot het een dikke pasta is.
Voeg al roerend langzaam de olijfolie toe tot een gladde saus is ontstaan en breng die
op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.
Verdeel de kip in stukken, garneer met reepjes citroenschil en peterselie en serveer de
saus erbij.