Spoel de champignons onder stromend water, dep ze droog, verwijder de steeltjes en snijd ze kruiselings in vieren.
Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm.
Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water, spoel ze daarna onder stromend wateren laat ze uitlekken.
Fruit de gehakte ui zachtjes in een klontje boter.
Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar.
Kruid met wat zout, gemalen peper en kurkuma.
Voeg de kippenbouillon toe en kook op.
Leg er het kruidenbuiltje bij en dek af.
Laat de rijst in ± 16 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven gaar worden.
Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem het kruidenbuiltje eruit en roer enkele klontjes boter door de rijst.
Vermeng de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de mosterd en kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout.
Bestrijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide kanten rijkelijk met de pikante oliemix en rooster ze aan beide kanten, maar houd ze nog roze.
Schik de rijst op een ovale serveerschotel, leg de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht en garneer met enkele plukjes postelein.