Geroosterde pastinaak met roergebakken Chinese paksoi en kokos-gemberpasta

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de groenten:

  • 500 gram pastinaken
  • zout peper
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram kleine Chinese paksoi in grove repen toko
  • 1 in ragfijne reepjes gesneden rode peper zonder zaadjes
  • 6 lente-uitjes in ringen
  • 2 eetlepels oestersaus of sojasaus

Voor de kokos-gemberpasta:

  • 50 gram santen blok kokoscrème
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 4 cm geschilde fijngesneden verse gemberwortel
  • 1-2 fijngesneden groene pepers zonder zaadjes
  • het sap en de geraspte schil van 1/2 limoen
  • zout peper
  • een ondiepe braadslede

Instructies

  • Rasp voor de kokos-gemberpasta de santen en pureer die met 2 eetlepels heet water, de knoflook,
  • de gemberwortel, de groene pepers, het limoensap en delimoenrasp tot een pasta en breng die met zout en peper op smaak.
  • Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
  • Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Schenk 11/2 eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
  • Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
  • Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
  • Verhit 5 minuten voor het serveren 11/2 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
  • Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
  • Serveer de pastinaak met de paksoi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten