Gesztenyekrem

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 dl slagroom met suiker stijfgeklopte
  • 85 gram kastanjepuree
  • 2 cl rum
  • 1 dl melk
  • 17 gram cacao
  • 20 gram suiker
  • eierdooier
  • 35 gram chocola puur

Instructies

  • Vermeng de eierdooier met de suiker en de cacaopoeder, roer er geleidelijk de lauwe melk door, zet het mengsel op het vuur en roer tot een dikke crème is ontstaan.
  • Laat deze afkoelen.
  • Begiet de kastanjepuree met de rum en vermeng deze met de slagroom.
  • Smelt de chocolade met suiker en wat water tot een tamelijk dikke massa.
  • Spuit aan de binnenkant van de glazen rondjes chocolade met een spuitzak.
  • Vul de glazen met de kastanjecrème en laat alles goed afkoelen.
  • Bedek de crème met een restje van de gesmolten chocolade.
  • Garneer met rozetjes slagroom en strooi er hagelslag over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Rusland