Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
Extra informatie: AllerHande januari 2004
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 100 g boter
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- ½ pak bastognekoeken
- 2 theelepel kaneel
- 2 theelepel kardemom gemalen
- 2 theelepel gemberpoeder
- 4 appels bijv. Braeburn
- 4 eetlepels medium dry sherry of appelsap
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen.
- In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren.
- In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen.
- Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen.
- Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
- Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap.
- Sherry op bodem van schaal schenken.
- Amandelmengsel en boter over appels verdelen.
- In midden van oven appels in ca. 40 minuten goudbruin en gaar laten worden.
- Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
De bastognekoeken zijn te vervangen door 1 pak lange vingers.
Vervang gember en kardemom dan door 2 theelepels kaneel en neem in plaats van sinaasappel een citroen.
Vervang gember en kardemom dan door 2 theelepels kaneel en neem in plaats van sinaasappel een citroen.