Gevuld stokbrood met groente-gehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 stokbrood pitabroodjes of ciabattabrood
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 g gehakt half-om-half
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • dl yoghurt of 125 ml zure room
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie of bieslook

Instructies

  • Pel de ui en snipper deze.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes.
  • Snijd het brood open en verwarm het eventueel even in de oven.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok.
  • Bak hierin het gehakt rul.
  • Schep regelmatig om.
  • Voeg de ui en de paprika's toe en roerbak 5 minuten.
  • Schep de komkommerblokjes, kerriepoeder en peper en zout erdoor.
  • Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor.
  • Schep het gehaktmengsel op het brood en strooi er peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang de paprika's door 200 g panklare prei. •
Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en schuif het even onder een warme grill.

Wijnadvies:

Kies een kleine Bordeaux, een Roussillon, een Chianti of Rioja. Of rode wijnen uit Californië en Zuid-Afrika (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland