Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten
AllerHande december 2001
Ingrediënten
Instructies
- In pan fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken.
- Intussen komkommer schillen in lengte doorsnijden, met lepel zaadjes verwijderen en rest in blokjes snijden.
- Komkommer met fond in keukenmachine pureren.
- Mengsel boven kom door zeef wrijven.
- Tot gebruik in koelkast bewaren.
- In koekenpan boter verhitten en kalfsrolletjes volgens gebruiksaanwijzing gaar bakken.
- Intussen tomaten wassen en halveren.
- Grillpan dun inwrijven met olijfolie en tomaten in ca. 5 minuten op snijvlak beetgaar roosteren.
- Intussen in pan komkommersaus verwarmen.
- Crème fraîche erdoor roeren.
- Goed op smaak brengen met zout en peper.
- Warme saus in midden van vier borden scheppen.
- Gegrilde tomaatjes in cirkel eromheen leggen.
- Kalfsrolletjes in midden van saus leggen.
- Basilicum in reepjes knippen en over saus verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken krieltjes.