Gewokt lamsvlees met asperges,

Gewokt lamsvlees met asperges,

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • gele paprika
  • 2 lente-ui
  • gemberwortel stukje van 1 a 2 cm.
  • 150 g groene asperges
  • mini indien verkrijgbaar)
  • 1 eetlepel(s) rijstwijn of sake
  • 500 g lamsbout in dunne plakjes
  • zonder vet of bot
  • 4 steranijs
  • 5 eetlepel(s) Conimex Oestersaus
  • 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepel(s) Conimex Wok Olie

Instructies

  • Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze
  • in blokjes van ca. 1 cm.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
  • Schil de gember en snijd deze fijn.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  • Kook de paprika en asperges kort (ca. 1.5 minuut in ruim kokend water,
  • afgieten en koud afspoelen.
  • Meng de rijstwijn met het aardappelzetmeel, een eetlepel olie en
  • de plakjes lamsvlees.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de steranijs, de gember en de knoflook, op een laag vuur circa 3 minuten (pas op: knoflook e.d. mag niet verbranden), zet het vuur hoog en voeg de plakjes lamsvlees toe en wok deze mee.
  • Voeg de asperges, de paprika en de oestersaus toe en wok nog 3 minuten.
  • Bestrooien met de lente-ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met basmati of pandan rijst.

Voedingswaarden

Calories: 446 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 26 g | Vet: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Azië