Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- gele paprika
- 2 lente-ui
- gemberwortel stukje van 1 a 2 cm.
- 150 g groene asperges
- mini indien verkrijgbaar)
- 1 eetlepel(s) rijstwijn of sake
- 500 g lamsbout in dunne plakjes
- zonder vet of bot
- 4 steranijs
- 5 eetlepel(s) Conimex Oestersaus
- 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
Instructies
- Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze
- in blokjes van ca. 1 cm.
- Was en snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
- Schil de gember en snijd deze fijn.
- Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
- Kook de paprika en asperges kort (ca. 1.5 minuut in ruim kokend water,
- afgieten en koud afspoelen.
- Meng de rijstwijn met het aardappelzetmeel, een eetlepel olie en
- de plakjes lamsvlees.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de steranijs, de gember en de knoflook, op een laag vuur circa 3 minuten (pas op: knoflook e.d. mag niet verbranden), zet het vuur hoog en voeg de plakjes lamsvlees toe en wok deze mee.
- Voeg de asperges, de paprika en de oestersaus toe en wok nog 3 minuten.
- Bestrooien met de lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met basmati of pandan rijst.
Voedingswaarden
Calories: 446 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 26 g | Vet: 33 g