Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst
Ingrediënten
- 400 g basmati rijst
- 400 g biefstuk
- 1 grote Chinese kool
- Conimex Wok Olie
- Conimex Kerrie Djawa
- Conimex Ketjap Manis
- 1 bakje Conimex Boemboe Smoor Vlees
- 6 eetlepels grofgehakte koriander
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
- Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
- Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
- Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
- Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
- Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
- Laat de wok weer goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
- Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
- Bestrooi het gerecht met de koriander.
- Schep de warme rijst op warme borden.
- Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.Variatietip:
Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.Dit gerecht is ook lekker met spitskool.