Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g biefstuk
  • 1 grote Chinese kool
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Kerrie Djawa
  • Conimex Ketjap Manis
  • 1 bakje Conimex Boemboe Smoor Vlees
  • 6 eetlepels grofgehakte koriander

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
  • Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
  • Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
  • Laat de wok weer goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
  • Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander.
  • Schep de warme rijst op warme borden.
  • Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Variatietip:

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Oosters