Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 5 teentjes knoflook
- 400 g kipfilet
- Wok Olie
- 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis
- 1½ theelepel Conimex Kerrie Djawa
- 3 paprika’s 3 kleuren
- 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
- 300 g taugé
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes en meng met 3 eetlepels olie, 5 eetlepels ketjap en de kerrie.
- Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gekruide kipreepjes op een matig hoog vuur ca. 8 minuten.
- Haal uit de wok en houd ze warm.
- Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe wok de knoflook 2 minuten.
- Voeg de rijst en kruidenmix toe en wok ca. 3 minuten.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika ca. 5 minuten.
- Bak taugé 1 minuut mee.
- Voeg 1 eetlepel ketjap toe.
- Schep rijst, kip en paprika met taugé ernaast.