Gewokte knoflookrijst met ketjapkip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • Wok Olie
  • 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • theelepel Conimex Kerrie Djawa
  • 3 paprika’s 3 kleuren
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 300 g taugé

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en meng met 3 eetlepels olie, 5 eetlepels ketjap en de kerrie.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gekruide kipreepjes op een matig hoog vuur ca. 8 minuten.
  • Haal uit de wok en houd ze warm.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe wok de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de rijst en kruidenmix toe en wok ca. 3 minuten.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika ca. 5 minuten.
  • Bak taugé 1 minuut mee.
  • Voeg 1 eetlepel ketjap toe.
  • Schep rijst, kip en paprika met taugé ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken