Gigot d'agneau à la Condé (lamsbout Condé)

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 500 gram tomaten
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 ei
  • 3 sjalotjes
  • bieslook
  • zout
  • peper
  • 1 deciliter witte wijn
  • 20 gram ansjovis
  • 6 sneden witbrood
  • boter
  • 1 takje tijm
  • olie

Instructies

  • Laat de slager de botten verwijderen zonder de bout te openen.
  • Maak met een puntig mes insnijdingen in het vlees en steek daar stukjes ansjovis in.
  • Leg de bout in een diepe schaal en giet er 2 dl olie over.
  • Schil de sjalotten en snij ze in ringen.
  • Voeg deze bij de bout.
  • Geef er zout en peper over.
  • Voeg de wijn toe.
  • Voeg dan nog het takje tijm toe en laat 48 uur marineren.
  • Daarna laten we de lamsbout uitlekken.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Druk de dooiers door een zeef.
  • Smelt 25 g boter en roer deze samen met het brood door een zeef.
  • Meng met de dooiers.
  • Verhit in een pan wat boter en bak hierin de sjalotjes.
  • Voeg deze daarna bij de massa.
  • Hak een bosje bieslook fijn.
  • Voeg deze toe.
  • Kneed alles tot een homogene farce.
  • Vul de bout ermee en naai dicht.
  • Leg hem in een ovenvaste schaal en bak hem 15 minuten per pond in een oven van 200°C.
  • Serveer hem met de braadjus en serveer er gepelde en gekookte en daarna in boter gebakken tuinbonen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees