Glikathia
Zwezerik van lam of kalf
Ingrediënten
- 500 gram zwezerik
- 50 gram bloem
- 6 eetlepels olijf- of bakolie
- een halve citroen
- zout peper
- peterselie of oregano
Instructies
- Verwijder de ergste ongerechtigheden van de zwezerikken.
- Zet de zwezerikken een uur in water met zout.
- Spoel ze enkele malen onder koud stromend water af en blancheer ze.
- Verwijder de vetrandjes en de vellen.
- Kalfszwezerik kun je in plakjes snijden, lamszwezerik kan heel blijven.
- Rol de stukjes of hele zwezerikken door de bloem.
- Verhit de olie in een braadpan en leg 1 voor 1 de stukjes zwezerik erin en
- braad ze 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Haal ze er met een spatel uit en leg ze op de schaal.
- Giet het sap van de citroen erover, Bestrooi ze met zout en peper naar smaak
- en maak het gerecht af met oregano of peterselie