Glikathia

Zwezerik van lam of kalf
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zwezerik
  • 50 gram bloem
  • 6 eetlepels olijf- of bakolie
  • een halve citroen
  • zout peper
  • peterselie of oregano

Instructies

  • Verwijder de ergste ongerechtigheden van de zwezerikken.
  • Zet de zwezerikken een uur in water met zout.
  • Spoel ze enkele malen onder koud stromend water af en blancheer ze.
  • Verwijder de vetrandjes en de vellen.
  • Kalfszwezerik kun je in plakjes snijden, lamszwezerik kan heel blijven.
  • Rol de stukjes of hele zwezerikken door de bloem.
  • Verhit de olie in een braadpan en leg 1 voor 1 de stukjes zwezerik erin en
  • braad ze 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal ze er met een spatel uit en leg ze op de schaal.
  • Giet het sap van de citroen erover, Bestrooi ze met zout en peper naar smaak
  • en maak het gerecht af met oregano of peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Griekenland