Glutenvrije Blini's

Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.
Porties: 12 stuks
Total time 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g pannenkoekenmix
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 2 ei
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 6 plakjes parmaham
  • 60 g zongedroogde tomatentapenaden
  • 12 blaadje(s) basilicum

Instructies

  • 1. Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.
  • 2. Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenaden en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.

Combinatietips:

  • Beleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij