Goelai Telor 2

gepocheerde eieren uit Bandjarmasin
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • blok santen
  • 2 dl water of bouillon
  • 3 eetlepel(s) ui gesnipperde
  • 2 groene lomboks fijngesneden
  • ½ theelepel koenjit
  • zout

Instructies

  • Kook het water met het zout, blokje santen en de keonjit.
  • Voeg als de santen opgelost is, de uien en lombok toe.
  • Pocheer in deze saus voorzichtig een voor een de eieren en laat ze nog een minuut of 10 meestoven.

Magnetron:

  • Breng het water met het zout, geraspte santen, koenjit, uien en lombok in een wijde magnetronschaal afgedekt in 2 à 3 min. op 100% aan de kook.
  • Breek de eieren erboven en prik het vlies om de dooiers goed door en pocheer de eieren onafgedekt 6 à 8 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië