Gouden kip

Gouden kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip
  • ½ pot vloeibare honing
  • 2 eetlepel(s) kerrie
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepels grove Doesburgse mosterd
  • 4 ananas schijven
  • maïzena
  • peper
  • zout
  • 1 handje rozijnen
  • water
  • wat verse peterselie

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met peper en zout en laat dit intrekken.
  • Maak een papje van de honing, de kerrie, de ketjap en de mosterd en doe daar het handje rozijnen door.
  • Doe een laagje water van ± 1 cm in een ovenschaal en leg de stukken kip hierin.
  • Verdeel het honingpapje erover tot alle kip is bedekt.
  • Leg aluminiumfolie over de schaal en zet hem 1 uur in een oven van 250°C.
  • Bedruip de kip af en toe.
  • Haal het folie na ± 3 kwartier weg om een bruin korstje op de kip te krijgen.
  • Bind wat ananassap met maïzena, voeg dit, als de kip gaar is, bij het honingmengsel en roer tot de saus een beetje lobbig is geworden.
  • Schep de saus over de kip.
  • Rangschik de stukken kip op een schaal en garneer met de ananas.
  • Strooi er wat peterselie over.
  • Lekker met rijst en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip