Goulash uit de slowcooker a la Sandra

Goulash uit de slowcooker a la Sandra

(Voor 6 tot 8 personen, gemaakt in een 6 liter Russel & Hobbs)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1200 gram hamlappen in blokjes
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 kilo krieltjes heel in schil 8 minuten voorgekookt en daarna in stukken gesneden
  • 1 pak gezeefde tomaat 500 ml, Heinz
  • 1 prei in halve maantjes gesneden
  • 4 paprika’s kleur naar keus, in reepjes gesneden
  • 1 winterpeen in halve of kwart maantjes gesneden
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 1 of 2 rode pepers klein gesneden
  • 6 laurierblaadjes in een kruidenbol
  • 8 kruidnageltjes in een kruidenbol
  • 1 bosje verse tijm in kruidenbol
  • 2 eetlepel(s) karwijzaad
  • ½ eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel(s) gedroogde marjolein
  • 5 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) rode wijn azijn
  • 4 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine basterdsuiker
  • 150 ml rode wijn
  • bloem
  • peper en zout uit de molen

Instructies

  • Kook de krieltje in de schil 8 minuten vóór.
  • Bestrooi de hamlapblokjes met peper,zout en flink wat bloem.
  • Doe de kruiden in de kruidenbol.
  • Bak zonder olie de gerookte spekreepjes, ui, rode peper, knoflook en de prei een minuut of 5 even aan in de uitneembare pan als die op het gas mag, anders moet je het later in de slowcooker overgooien.
  • Voeg de tomatenpuree en de Greensweet stevia Brown toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur mee.
  • Blus af met de rode wijn en laat een minuut of 5 wat indikken.
  • Zet de uitneembare pan terug in de houder (of gooi het nu over in de slowcooker) en voeg de andere ingrediënten toe en doe de kruidenbol ertussen.
  • Zet de slowcooker 6 uur op low en zet dan nog een uurtje op warmhouden met de deksel half erop.
  • Eet smakelijk!
  • Gegeten met wat zoutzure komkommer: scheutje witte wijnazijn mengen met 2 eetlepels Greensweet Stevia Syrup (of honing), 2 eetlepels Greensweet erytritol suiker (of gewoon witte suiker) en peper en zout uit de molen naar smaak.
  • Dan 1,5 komkommer in dunne plakjes snijden, ik doe dat met een kaasschaaf.
  • Alles mengen en klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Slowcooker