Gratin van artisjok en tuinbonen
Ingrediënten
- 100 ml slankroom
- 2 ei losgeklopt
- 1 eetlepel mosterd
- ½ citroen geraspt en geperst
- 2 blik artisjokken à 400 g, uitgelekt
- 250 g tomaat gehalveerd
- 450 g tuinbonen diepvries, ontdooid
- 100 g geraspte kaas 30 +
- 1 meergranen stokbrood in plakken
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Slankroom bijna stijfkloppen.
- Ei, mosterd, citroenschil, -sap en ½ theelepel zout en peper erdoor scheppen.
- In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten.
- Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen.
- Roommengsel erop scheppen en gladstrijken.
- Kaas erover verdelen.
- Schaal in midden van oven in 20 minuten goudbruin bakken.
- Gratin serveren met stokbrood.