Gratin van artisjok en tuinbonen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml slankroom
  • 2 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 2 blik artisjokken à 400 g, uitgelekt
  • 250 g tomaat gehalveerd
  • 450 g tuinbonen diepvries, ontdooid
  • 100 g geraspte kaas 30 +
  • 1 meergranen stokbrood in plakken

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Slankroom bijna stijfkloppen.
  • Ei, mosterd, citroenschil, -sap en ½ theelepel zout en peper erdoor scheppen.
  • In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten.
  • Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen.
  • Roommengsel erop scheppen en gladstrijken.
  • Kaas erover verdelen.
  • Schaal in midden van oven in 20 minuten goudbruin bakken.
  • Gratin serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Frankrijk