Grenadins de veau à la crème

kalfsbiefstukjes met roomsaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsbiefstukjes
  • 30 g boter
  • 1 dl slagroom
  • kg spinazie
  • zout
  • peper
  • ½ dl port

Instructies

  • Was de spinazie zeer zorgvuldig verschillende keren en verwijder alle blaadjes die niet
  • helemaal mooi groen zijn.
  • Doe ze met aanhangend water en wat zout in een grote pan en kook ze onder af en toe
  • omscheppen in 10 minuten gaar.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Smelt ondertussen de boter in een pan, en als ze heet is, zet er de biefstukjes in, zet de deksel
  • op de pan en laat ze 20 minuten op zacht vuur sudderen.
  • Doe dan de deksel van de pan en sauteer ze op hoog vuur bruin.
  • Leg ze op een voorverwarmde schaal, omring ze met spinazie.
  • Deglaseer de braadboter met de port, schraap alle aanbaksels goed los, geef er de room bij,
  • zout en peper en laat nog even doorwarmen.
  • Schenk de saus over het vlees en de spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk