Grieks boerenslaatje
Ingrediënten
- 500 gram Feta
- 6 tomaten
- 2 ui
- 8 olijven
- 8 olijven
- 1 koffielepel mosterd
- 1 dl olie
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) bieslook
- 2 eetlepel(s) verse gehakte Provençaalse kruiden oregano, rozemarijn, tijm en marjolein
- enkele blaadjes krulsla
Instructies
- Snijd de feta kaas in blokjes van ± 1 cm.
- Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes van ± 2 cm.
- Pel de uien en snijd ze in zeer fijne ringen.
- Doe de kaas, de tomaten en de uien, samen met de olijven in een schaal.
- Klop de mosterd door de olie en de azijn en giet deze vinaigrette over het kaas-tomatenmengsel.
- Bestrooi met de gehakte bieslook en de Provençaalse kruiden.
- Was de krulsla en versier er het boerenslaatje mee.