Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 280 gram zuivere lamsfilet
  • peper & zout
  • boter
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram Feta
  • 150 gram gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 12 olijven
  • 2 eetlepels bieslook

Voor het sausje:

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • ½ teentje knoflook
  • ½ bosje oregano
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl maïsolie
  • l wijnazijn
  • peper & zout

Instructies

  • Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
  • Laat ze afkoelen.
  • Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
  • Laat ze ook afkoelen.
  • Mix voor het sausje de mosterd met de eidooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
  • Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
  • Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
  • Strooi er nog wat bieslook over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Schenk hierbij een glaasje Retsina.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vlees
Land van herkomst Griekenland