Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing
Ingrediënten
- 280 gram zuivere lamsfilet
- peper & zout
- boter
- 1 kleine courgette
- 200 gram Feta
- 150 gram gemengde sla
- 2 tomaten
- 12 olijven
- 2 eetlepels bieslook
Voor het sausje:
- 1 eetlepel mosterd
- 1 ei
- ½ teentje knoflook
- ½ bosje oregano
- 1 dl olijfolie
- 1 dl maïsolie
- l wijnazijn
- peper & zout
Instructies
- Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
- Laat ze afkoelen.
- Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
- Laat ze ook afkoelen.
- Mix voor het sausje de mosterd met de eidooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
- Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
- Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
- Strooi er nog wat bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schenk hierbij een glaasje Retsina.