Griekse aardappel tuinbonensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g aardappels geschilde kruimig kokende
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 450 g tuinbonen diepvries
  • 8 deciliter groentebouillon van tablet
  • 1 deciliter volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel munt gehakte vers of diepvries of 1 theelepel gedroogde

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de geschilde aardappels in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Voeg de tuinbonen toe en giet de bouillon erbij.
  • Kook zachtjes 20 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Verdun de soep zonodig met een extra scheutje water.
  • Serveer in grote soepkommen, schep er wat yoghurt op en garneer met mun

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In plaats van tuinbonen is broccoli of knolselderij ook heel lekker.
Variatietip:
Schep in plaats van yoghurt blokjes feta door de soep.
Wijnadvies:
Een Elzasser of Italiaanse Pinot Blanc (Pinot Bianco) of een strakke witte Soave uit Veneto (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch