Griekse aardappel tuinbonensoep
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 g aardappels geschilde kruimig kokende
- 2 eetlepel olijfolie
- 450 g tuinbonen diepvries
- 8 deciliter groentebouillon van tablet
- 1 deciliter volle yoghurt of Griekse yoghurt
- 1 eetlepel munt gehakte vers of diepvries of 1 theelepel gedroogde
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de geschilde aardappels in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
- Voeg de tuinbonen toe en giet de bouillon erbij.
- Kook zachtjes 20 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verdun de soep zonodig met een extra scheutje water.
- Serveer in grote soepkommen, schep er wat yoghurt op en garneer met mun
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van tuinbonen is broccoli of knolselderij ook heel lekker.
Variatietip:
Schep in plaats van yoghurt blokjes feta door de soep.
Wijnadvies:
Een Elzasser of Italiaanse Pinot Blanc (Pinot Bianco) of een strakke witte Soave uit Veneto (9-11ºC).