Griekse casserole

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 5 grote aardappels
  • ½ witte kool
  • ½ groene kool
  • 4 tomaten
  • 2 ui
  • 1 witte bonen
  • enkele glazen witte wijn
  • zout zwarte peper
  • boter margarine of olie

Instructies

  • Snijd het vlees in stukjes, snipper de kool, snijd de aardappelen in lakken, de uien in ringen en de ontvelde tomaten in plakken.
  • Braad het vlees even aan in wat boter of olie.
  • Voeg een glas voorverwarmde witte wijn toe en een klein scheutje water en laat het vlees een uurtje zachtjes stoven.
  • Leg de stukjes vlees met het stoofvocht in een ovenvaste schaal.
  • Leg daarop in lagen de koolsoorten, uien en tomaten.
  • Leg bovenop de aardappelplakjes.
  • Strooi tussen de lagen wat zout en peper en giet over het geheel nog een glas voorverwarmde witte wijn.
  • Dek de schotel goed af en laat deze ongeveer 2 uur stoven in een goed voorverwarmde, matig hete oven (175 gr).
  • Voeg er dan de bonen aan toe en laat het gerecht nog eens 20 minuten in de oven staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Griekenland