Griekse courgettes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram courgettes
  • 2 grote ui
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 3 eetlepel(s) broodkruim

Instructies

  • Was de courgettes, droog ze af en snijd ze - zonder de uiteinden - in 1 cm dikke schijven.
  • Schil de uien en snijd ze in dunne schijven.
  • Pel de tomaten en snijd ze in niet te dunne schijven.
  • Pel de knoflook en hak die zeer fijn.
  • Hak de peterselie grof.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een vuurvaste schaal in met olijfolie.
  • Leg de courgettes in lagen, afgewisseld met de uien en de tomaten in de schaal; bestrooi iedere laag met knoflook, peterselie, de kruiden, zout en peper.
  • Giet 1/8 liter olijfolie over de groenten en bestrooi ze met broodkruim.
  • Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven en laat het gerecht 30-40 minuten smoren.
  • Serveer het gerecht lauw of koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch