Griekse fyllodeegtaartjes met Quorn en spinazie

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram Quornstukjes
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 grote fijngehakte teen knoflook
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 300 gram panklare verse spinazie
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte verse Provençaalse kruiden
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 125 gram ontdooid fyllodeeg
  • 75 gram feta
  • 1 ei

Instructies

  • Fruit de ui zachtjes in 1/2 eetlepel olie.
  • Schep de spinazie en de Provençaalse kruiden erdoor en roerbak ± 5 minuten
  • tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Laat de spinazie iets afkoelen.
  • Verkruimel de feta.
  • Klop in een kom het ei los en roer de feta en de spinazie erdoor.
  • Vet 2 kleine lage taartvormen (doorsnee 12-15 cm) met olie in en leg er een vel fyllodeeg in.
  • Bestrijk ook dit vel dun met olie.
  • Leg hierop het laatste vel deeg, schep de spinazie in de taartvormen, verdeel de Quornstukjes erover en strooi er peper over.
  • Bestrijk de randen dun met olie en bak de fyllodeegtaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Lekker met een tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch