Was de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
Doe ze in een vergiet, bestrooi ze met zout, laat ze ± 30 minuten staan en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit in een grote koekenpan 1 1/2 dl olie, bak de plakken aubergine hierin aan beide kanten goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken.
Verhit de rest van de olie en bak de ui zachtjes ± 3 minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg het gehakt toe en bak het in ± 5 minuten rul.
Voeg de tomaten en het vocht uit blik, cayennepeper, tijm, oregano en zout toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
Laat afkoelen.
Klop 1 ei los en roer het erdoor.
Verhit in een steelpan 30 gr boter, roer de bloem erdoor en voeg al roerend
scheutje voor scheutje de melk toe.
Blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan en roer er dan de kaas door.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat en laat afkoelen.
Klop 2 eieren los en roer ze erdoor.
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een wijde ovenschaal in.
Schep achtereenvolgens de helft van de aubergineplakken, het gehaktmengsel
en de helft van de saus in de schaal en verdeel er de rest van de
aubergineplakken, de plakjes tomaat en de rest van de saus over.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 1 uur gaar worden.