Griekse gevulde tomaten en courgettes
Ingrediënten
- 4 vleestomaten
- 2 paprika’s
- 2 courgettes
- 200 gram rijst
- scheutje olie
- verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- zout/peper
Instructies
- Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit.
- Doe hetzelfde bij de paprika’s en de courgettes.
- Meng in een kom het binnenste van de tomaten en courgettes met de rijst, olie,
- wat verse peterselie, 2 fijngesneden teentjes knoflook, een gesnipperd uitje en een snufje zout en peper.
- Vul de tomaten, courgettes en de paprika’s met de rijst voor ongeveer driekwart.
- Zet het kapje van de tomaten en paprika’s er weer op en zet alle gevulde groentes in een ingevette ovenschaal.
- Zet de ovenschaal voor circa 45 minuten in de oven totdat de rijst gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
ook lekker met wat verse dille.