Griekse hamburger

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak panklare vastkokende aardappelen à 1 kg
  • zout
  • 5 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • ½ eetlepel(s) gedroogde provençaalse kruiden
  • 1 zak panklare sperziebonen à 500 g
  • 4 mega hamburgers
  • 2 trostomaten in plakjes
  • 1 bakje a à 200 g Petri
  • ½ bakje tuinkers

Instructies

  • Snijd de aardappelen (met een golfjesmes) in plakjes en kook ze 5 minuten in water met zout.
  • Giet ze af en laat ze uitdampen.
  • Bak ze verdeeld over 2 koekenpannen in 4 eetlepels van de olie goudbruin en gaar.
  • Bak de kruiden mee.
  • Kook intussen de sperziebonen in water met zout ± 7 minuten beetgaar.
  • Bestrijk de hamburgers met de rest van de olie en grill ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en rosé of net gaar.
  • Verdeel de plakjes tomaat en de zatziki erover.
  • Knip de tuinkers van het matje en strooi het over de zatziki.
  • Serveer met de gekookte sperzieboontjes en de gebakken aardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Griekenland