Griekse ovenschotel

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram penne rigate
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 250 gram gehakt
  • 2 tomaat
  • 2 eetlepels olijven
  • 75 gram fijngesneden rauwe ham
  • 75 gram pepersalami in reepjes
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 eetlepel fijngesneden tijmblaadjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels crême fraiche
  • 4 ei
  • 6 bladerdeeg
  • bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 takjes basilicum
  • ovenschaal

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met
  • zout beetgaar; giet af en laat afkoelen.
  • Verhit de olijfolie en bak de ui en de knoflook hierin zachtjes 3-4 minuten.
  • Bak het lamsgehakt 8 minuten zachtjes mee en voeg dan de tomaat, olijven,
  • ham, salami, basilicum, tijm en oregano toe.
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en kaneel.
  • Roer de crème fraîche en 3 eieren los, roer dit van het vuur af door het
  • gehaktmengsel en laat het geheel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel het bladerdeeg in 2 x 3 plakjes en rol het deeg met een beetje bloem
  • tot 2 flinke deeglappen uit.
  • Leg 1 deeglap op de bodem van de ovenschaal en prik er met een vork
  • gaatjes in.
  • Schep de helft van de koude pasta op het deeg, schep het gehaktmengsel op
  • de pasta en dek af met de rest van de pasta.
  • Dek de ovenschaal af met de tweede deeglap.
  • Klop 1 ei los met de kerrie en 1/2 theelepel zout en bestrijk het deeg met dit
  • eimengsel.
  • Maak in het deegdeksel een gaatje van 1 1/2-2 cm doorsnee en steek hierin
  • een schoorsteentje van aluminiumfolie, zodat het vocht kan ontsnappen.
  • Bak het gerecht in het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Griekse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel
Land van herkomst Griekenland