Griekse ovenschotel
Ingrediënten
- 200 gram penne rigate
- zout
- peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 knoflook
- 250 gram gehakt
- 2 tomaat
- 2 eetlepels olijven
- 75 gram fijngesneden rauwe ham
- 75 gram pepersalami in reepjes
- 2 eetlepels basilicum
- 1 eetlepel fijngesneden tijmblaadjes
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels crême fraiche
- 4 ei
- 6 bladerdeeg
- bloem
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 takjes basilicum
- ovenschaal
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met
- zout beetgaar; giet af en laat afkoelen.
- Verhit de olijfolie en bak de ui en de knoflook hierin zachtjes 3-4 minuten.
- Bak het lamsgehakt 8 minuten zachtjes mee en voeg dan de tomaat, olijven,
- ham, salami, basilicum, tijm en oregano toe.
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en kaneel.
- Roer de crème fraîche en 3 eieren los, roer dit van het vuur af door het
- gehaktmengsel en laat het geheel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het bladerdeeg in 2 x 3 plakjes en rol het deeg met een beetje bloem
- tot 2 flinke deeglappen uit.
- Leg 1 deeglap op de bodem van de ovenschaal en prik er met een vork
- gaatjes in.
- Schep de helft van de koude pasta op het deeg, schep het gehaktmengsel op
- de pasta en dek af met de rest van de pasta.
- Dek de ovenschaal af met de tweede deeglap.
- Klop 1 ei los met de kerrie en 1/2 theelepel zout en bestrijk het deeg met dit
- eimengsel.
- Maak in het deegdeksel een gaatje van 1 1/2-2 cm doorsnee en steek hierin
- een schoorsteentje van aluminiumfolie, zodat het vocht kan ontsnappen.
- Bak het gerecht in het midden van de oven in 40 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Griekse salade.