Griekse salade met gemarineerde Quorn

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram Quornstukjes
  • ½ citroen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) verse rozemarijnnaaldjes fijngehakt
  • ½ komkommer geschild
  • 1 stevige tomaat
  • 1 blikje artisjokharten netto 200 gr
  • 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram verkruimelde feta of zachte geitenkaas
  • zout versgemalen zwarte peper
  • ½ zakje slamelange á 100 gr

Instructies

  • Rasp de gele schil van de citroen er dun af en pers de citroen uit.
  • Schep 2 eetlepels olie met de geraspte citroenschil en de rozemarijn door de
  • Quornstukjes en laat dit ± 10 minuten staan.
  • Halveer de komkommer in de lengte en halveer de tomaat.
  • Verwijder de pitjes en snijd de komkommer en de tomaat in blokjes.
  • Snijd de artisjokharten in vieren.
  • Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap tot een dressing.
  • Schep de komkommer, de tomaat, de artisjokken, de bleekselderij, de olijven en de geitenkaas erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Bak de Quornstukjes in een koekenpan al omscheppend in ± 4 minuten goudbruin.
  • Verdeel de sla over 2 borden, schep de salade erop en verdeel er de Quorn over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch