Grillworstjes met een stamppotje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen
  • 1 zak panklare kruimig kokende aardappelen à 1 kg in stukken
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 zak panklare prei à 250 g
  • 1 blik bockworsten à 670 g uitgelekt
  • 4 eetlepel(s) augurken fijn zoetzuur pot à 330 g

Instructies

  • Snijd het groen van de wortels, boen ze schoon of schrap ze en snijd ze in schuine plakjes.
  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar, giet ze af maar vang 1 dl van het kookwater op en laat ze uitdampen.
  • Kook de wortelplakjes in water met zout in ± 5 minuten gaar.
  • Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de prei al omscheppend totdat hij net gaar is.
  • Bestrijk de worsten met de olie en rooster ze in een hete grillpan totdat ze rondom streepjes hebben.
  • Stamp de aardappelen fijn, schep er de prei en de afgegoten worteltjes door en voeg zoveel van het opgevangen kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Verdeel de gegrilde worsten en de augurkjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot